Historien

Lido Biograferne har dybe rødder i Vejles historie.

Den 14. maj 1955 blev Lido Teatret indviet på Dæmningen med premiere på "Kongens Riddere" af bygmester Bertel Nielsen, der samtidig var biografdirektør.  Biografen var på det tidspunkt provinsens næststørste med moderne Cinemascope-system og et lærred på 14x6 meter. 

Lido Teatret blev efterhånden indrettet med flere biografsale. Første gang i 1977 med sal 1,2 og 3. Og igen 1985 med sal 4 og en cafe..
Lido Teatret har også sat sit præg på loven i Danmark, da biografdirektør Daugaard Nielsen valgte at køre film en langfredag, selvom dette var ulovligt. Dette blev diskuteret vidt og til sidst ændrede man loven, så biografer også måtte holde åben på helligdage.

18. januar 2007 åbnede den nye biograf - Lido Biograferne - på den anden side af vejen. Biografen har seks sale: Lido 1, Lido 2, Lido 3 etc. med alt fra 354 pladser (sal 1) til 59 pladser. Under konstruktionen af den nye biograf blev der stjålet kobber af to omgange, først 140 kg og så 132 kg. Det forsinkede processen, men biografen blev bygget færdig, og står nu smukt i Vejles midte.

I maj 2010 begyndte digitaliseringen af biografen. Det startede ud med en maskine fra tyske Kinoton i sal 1, der ligeledes kunne køre 3D med teknologi fra RealD. I oktober måned blev sal 2 også digitaliseret. I januar 2012 blev resten af biografen digitaliseret, og et nyt lydsystem fra Dolby blev installeret - 7.1. Nu er det ikke længere teknikken, der sætter grænsen for biografoplevelsen.